Hillary Clinton: Un musulman ar putea conduce SUA

Întrebarea este mai degrabă un test pentru candidații la alegerile prezidențiale americane – „A fi musulman reprezintă un motiv pentru descalificare în cursa pentru Casa Albă?”.

Unii republicani au fost destul de ambigui în răspunsurile date, însă doar candidatul democrat Hillary Clinton a răspuns „da” fără echivoc, relatează marți AFP.

Democrata a reacționat după ce un candidat republican, chirurgul Ben Carson, a pus la îndoială duminică compatibilitatea islamului cu Constituția Statelor Unite. „Nu aș recomanda să se pună un musulman la conducerea acestei națiuni. Nu aș fi deloc de acord cu acest lucru”, a declarat Carson.

Poate fi un musulman președinte al Statelor Unite ale Americii? Într-un cuvânt: da. Acum, să trecem la altceva

Hillary Clinton
candidat la învestitura democrată

Soția fostului președinte Bill Clinton a postat, pe Twitter, un extras din articolul patru din Constituție, care prevede că nicio „credință religioasă” nu este necesară pentru exercitarea unui mandat.

Acest subiect a apărut în campania pentru alegerile prezidențiale americane după ce magnatul imobiliar Donald Trump, care conduce în intențiile de vot în rândul electoratului republican, nu a comentat, joia trecută, atunci când un interlocutor a spus în timpul unui miting electoral că SUA au o problemă, și anume „musulmanii”. Bărbatul a mai spus cu acel prilej că președintele Barack Obama este musulman și nu este american, un zvon întreținut pe rețelele de socializare de susținătorii dreptei.

Emanuel Stan

1 COMENTARIU

Comments are closed.