Fost adjunct al IPJ Prahova: Onea şi Negulescu m-au sunat pentru a interveni în favoarea unor persoane

Fostul adjunct al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Prahova Adrian Rădulescu, anchetat de şeful DNA Ploieşti pentru cercetare abuzivă, a declarat, luni seara, la emisiunea “Sinteza Zilei”, prezentată de Mihai Gâdea la Antena 3, că procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu i-au cerut favorizarea unor persoane în perioada în care făcea parte din conducerea Inspectoratului.

Adrian Rădulescu a fost reţinut şi arestat preventiv într-un dosar în care este anchetat pentru cercetare abuzivă. El spune că motivul real al investigaţiilor îndreptate împotriva sa este acela că verifica “o grupare infracţională din care făcea parte şi Mircea Negulescu”.

„Sunt acuzat de cercetare abuzivă în condițiile în care nu este depusă împotriva mea nicio plângere. Persoanele care sunt considerate vătămate, pe care le-aș fi cercetat abuziv au formulat două plângeri penale împotriva a doi polițiști(…). Eu am fost reținut și trimis în judecată că aș fi vorbit cu cei care au făcut plângere penală și i-aș fi sfătuit să facă plângere penală. Motivul, în realitate e mult mai complex – e acela că, în calitate de adjunct, am coordonat investigațiile vizând o grupare infracțională din care făcea parte și procurorul Negulescu”, a spus Rădulescu.

“Sunt sesizări, informări de ani de zile. Erau informaţi şefii poliţiei, şefii DGA, procurorul general al României, conducerea DNA. (…)Se urmărea, la momentul respectiv, cu ocazia acestui dosar, şi obţinerea unor mărturii importante împotriva unor anumite persoane. Eu am fost forţat, supus unor suferinţe psihice, inclusiv ameninţat cu copilul, pentru a declara lucruri neadevărate. Într-un dosar, una dintre ţinte era procurorul general al României de la vremea aceea, Tiberiu Niţu”, a declarat Rădulescu la Antena 3.

“Am probe directe, martori, <<suspiciuni de săvârşirea unor infracţiuni>>. Domnul Onea cu Negulescu m-au sunat pentru a interveni în favoarea unor persoane când eram adjunct al şefului IPJ Prahova. Tot ce vă spun se ştie la nivel de conducere a Parchetului General şi DNA. Sunt sesizări de ani de zile. Veneau subordonaţi şi îmi spuneau ce infracţiuni comite acest Negulescu. Divulga date din dosare, anunţa persoane vis-a-vis de percheziţii, astea sunt probate. Beneficia de anumite avantaje, ştiu şi eu persoane care îl plăteau. Din ce cunosc eu, au fost persoane scoase din arest care făcuseră plângere împotriva lui Negulescu să zică că nu ei le-au făcut. Sunt denunţuri împotriva lui Negulescu”, a completat fostul adjunct al IPJ Prahova.

Vlad Cosma a realizat o serie de înregistrări, prezentate duminică seara, în premieră, în emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, care arătau cum șeful DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice acte, probe care au fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

R.D.

foto: captura Antena3

NICIUN COMENTARIU