Cristian David, sub control judiciar

Fostul ministru va părăsi arestul la domiciliu

David_SZ 1

Fostul ministru de interne Cristian David va fi pus sub control judiciar, urmând să iasă din arestul la domiciliu. Decizia luată, vineri, de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

Cristian David este urmărit penal pentru că ar fi luat mită 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă prefectul de Buzău pentru ca acesta să acorde un teren unui om de afaceri.

Potrivit DNA, ministrul David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, prin intermediar, pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Tot vineri, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul prefect al județului Buzătu, Paul Beganu, alături de 11 persoane, într-un dosar privind abuzuri în legătură cu un drept de proprietate.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU