A migrat ca să voteze moțiunea. Deputatul Octavian Goga a trecut de la PMP la PSD. “Vor mai fi și alții” / UPDATE

Deputatul PMP de Covasna Octavian Goga a informat, duminică, Biroul Permanent că a demisionat din PMP și va activa în Grupul parlamentar al PSD.

Goga și-a anunțat demisia începând cu data de 18 iunie.

Secretarul Camerei Ioana Bran a precizat că cererea de demisie va fi citită luni în plenul Camerei Deputaților.

Demisia deputatului Octavian Goga are loc în contextul depunerii moțiunii de cenzură de către PSD și ALDE.

  • UPDATE

Președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a afirmat că mai mulți parlamentari din alte partide se vor înscrie în perioada următoare în PSD.

“Cu siguranță vor mai fi. Dânșii își exprimă opțiunea să voteze moțiunea și chiar unii parlamentari să devină membri PSD. De la absolut toate partidele. Să știți că și la USR câțiva sunt oameni rezonabili și oameni maturi. (…) Strategia PSD este ca atunci când sunt oameni valoroși, să aibă porțile deschise. (…)Tot timpul au fost porțile deschise”, a spus Bădălău la Senat.

El a adăugat că, și fără acești noi membri, PSD are numărul necesar pentru a trece moțiunea de cenzură contra Guvernului Grindeanu.

“Noi cu siguranță și fără dânșii avem cvorumul de 233, dar în același timp ne preocupă o majoritate solidă după moțiune, pentru a avea o guvernare cât mai solidă”, a spus senatorul PSD.

Potrivit acestuia, mai sunt doi sau trei parlamentari PSD din Timiș care nu vor vota moțiunea, din solidaritate cu Sorin Grindeanu, dar că acest lucru “nu înseamnă că pleacă din PSD”.

Întrebat dacă cei care nu vor vota miercuri pentru demiterea Guvernului riscă excluderea din PSD, Bădălău a spus: “Eu cred că în momentele importante trebuie să fii solidar cu colegii și cu partidul. Ne vom gândi ce măsuri vom lua, în funcție de propuneri”.

R.D.

foto: agerpres

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ