10.2 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 5:04
No menu items!

Șeful Metrorex umple doar pe hârtie Capitala de linii și stații de metrou

spot_img

Planurile mărețe ale Metrorex nu au niciun corespondent în realitate

Radu Aurel_evz.ro

După cinci ani de la demararea lucrărilor de construcție a liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei, directorul general al Metrorex, Aurel Radu, se laudă că, anul viitor, bucureștenii vor circula cu metroul pe ruta Eroilor – Râul Doamnei. Mai mult, linia de metrou Eroilor-Pantelimon, aflată la stadiul de proiect tehnic, se finalizează în 2020.

Chiar dacă în perioada decembrie 2014-februarie 2015 șantierul liniei de metrou Eroilor-Drumul Taberei a fost abandonat, conducerea Metrorex a anunțat că porțiunea între Eroilor și Râul Doamnei este funcțională începând de anul viitor, finanțarea fiind asigurată cu bani de la buget și fonduri europene. Tot anul viitor se promite finalizarea a încă două stații de metrou pe Magistrala 4, Laminorului şi Lac Străuleşti. Până în 2020, conducerea Metrorex ne-a anunțat că bucureștenii vor putea utiliza și linia de metrou Eroilor-Universitate-Piața Iancului-Pantelimon.

– secţiunea Piaţa Iancului (Traian) – Pantelimon, cu termen de punere în funcţiune în anul 2018;

– secţiunea Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului (Traian, cu termen de punere în funcţiune în anul 2020

Metrorex

Pentru linia 4 de metrou Gara de Nord – Gara Progresu, conducerea Metrorex a anunțat că este în pregătire documentaţia tehnică şi caietul de sarcini pentru licitaţia privind elaborarea Studiului de prefezabilitate şi fezabilitate.

Ș. Etveș