11.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 0:59
No menu items!

Şcolile au autobuze… fără şoferi. Andronescu a uitat să deblocheze posturile

spot_img

Şcolilor le-au fost asigurate autobuze pentru transportul elevilor, însă unităţile de învăţământ nu le pot utiliza pentru că nu au şoferi. Sindicaliştii din învăţământ îi reproşează ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu, faptul că a uitat să deblocheze posturile pentru personal auxiliar în şcoli.

„Au ajuns autobuzele la şcoli, dar nu pot fi folosite pentru că nu există şoferi. Posturile sunt blocate. Doamna ministru a uitat să le deblocheze. De fapt, toţi miniştri care au trecut pe la conducerea învăţământului au uitat adevăratele probleme”, a declarat, pentru Sursa zilei, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu. Reprezentanţii dascălilor speră ca următoarea guvernare să acorde mai multă atenţie oamenilor care lucrează în sistemul de învăţământ. “Rămâne să sperăm că, după alegeri, doamna Andronescu sau cine va fi ministru să se gândească şi la problemele din şcoli. Să vorbească mai mult cu oamenii din sistem pentru a afla care sunt adevăratele probleme”, ne-a mai declarat Ciosu.

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat în repetate rânduri că desfiinţarea a circa 2.000 de unităţi de învăţământ, în mandatul lui Daniel Funeriu, a fost o mare greşeală, mulţi elevi nemaiavând posibilitatea să meargă zilnic la şcoală.

La rândul său, secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca, a declarat săptămâna trecută, la o dezbatere organizată de PNL Dâmboviţa, că Executivul va emite o Ordonanţă de urgenţă prin care să impună un tarif unic pentru autocarele ce transportă persoane între localităţi. Potrivit lui Fedorca, pe aceeaşi distanţă, firme diferite de transport percepeau preţuri diferite la bilete pentru elevi. Diferenţele de preţ la bilete erau şi de 45%, a mai precizat Fedorca.

Ionuţ Dascălu