15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 10:29

Zumzăim

Zumzăim… De vreo 7 zile țara zumzăie. Oamenii zumzăie, zumzăim pe stradă, zumzăim la muncă, zumzăim la bere.

Până acum 7 zile zumzăiam cu toţii, pe unde apucam, despre coloane oficiale, despre girofaruri, despre gropi în asfalt şi despre un poliţist care a decedat…

De 7 zile zumzăim despre o tragedie, una mare, tragedie cauzată de noi toţi, de uşurinţa și nepăsarea cu care am ales în ultimii 25 de ani. Poate asta ne va trezi şi ne va face să zumzăim despre viitorul nostru. Vinovaţi pentru Colectiv suntem NOI şi nimeni altcineva. NOI! Pentru că ne-au plăcut găleţile colorate în culoarea partidului, tigăile, kilu’ de zahăr sau faină şi tot ce ne aduceau, chipurile, de drag, trepăduşii cărători de daruri date în schimbul unei ştampile.

Nu doar proprietarii unui club sunt vinovaţi, nu doar funcţionarii dătători de avize, în niciun caz tinerii care merg la concerte sau trupele care cântă. Nu neapărat primarii sau premierii… Vinovaţi suntem NOI! Noi toţi! Pentru că votându-i, noi i-am adus pe ăştia de pe fotoliile din sufragerii, în scaunele capitonate din instituţiile conducătoare de viitoare victime!

A venit timpul să ZUMZĂIM aşa cum trebuie, în fiecare seară, la Universitate sau Victoriei. Pentru că e păcat să nu zumzăim, pentru că doar pe NOI ne ajută. Nici nu ştiu: ne ajută sau ne salvează?! Ei nu există fără NOI!

Aşa că zumzărei şi zumzărițe, hai să ne adunăm şi să ne cerem înapoi normalitatea.

P.S. Să nu uităm că zahărul de stânga e cancerigen, iar plasticul găleţilor de dreapta, la fel. Iar vesta cu doctrina ne lasă mâinile îngheţate.

Flow