17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 16:41

Ziua Z. Tudorel Toader anunță ce măsuri ia față de Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr

spot_img

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, că va da, miercuri, publicității concluziile evaluării activității procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader a precizat, luni, că după ce se va întoarce de la Bruxelles, unde se va afla marți, va prezenta, pe 29 martie, în cadrul unei conferințe de presă, raportul de evaluare a activității celor doi procurori. „Am făcut evaluările, cele 14 zile s-au împlinit chiar de aseară. Voi proroga termenul cu două zile, dat fiind că am fost la Bruxelles. Astăzi voi avea o întrevedere cu ambasadorul SUA, voi pleca din nou la Bruxelles. Miercuri, la orele prânzului, voi organiza o conferință de presă (…) și vă voi da toate amănuntele”, a declarat ministrul justiției.

Pe 12 martie, ministrul Justiției anunța că va face o evaluare a activității Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a DNA. „Prin intermediul colegilor mei de la Ministerul Justiției, voi face o fundamentare, o evaluare a activităților desfășurate de Ministerul Public pe de o parte, de DNA, pe de altă parte. Și atunci, evaluarea va avea două componente: pe de o parte, cea profesională, pe cauze, pe de altă parte, cea managerială, privind instituțiile pe care domniile lor le conduc. După ce am discuția cu dânșii și voi face această evaluare pe două direcții, voi stabili măsurile pe care le voi lua și voi comunica presei hotărârea pe care o voi lua”, spunea atunci Tudorel Toader.

Andrei Tudor