38.7 C
București
joi, 5 august 2021 - 18:18

Ziua Spaniei, sărbătorită sâmbătă în Parcul Titan

spot_img

foto: clujazi.ro
foto: clujazi.ro

Bucureștenii sunt invitați sâmbătă să participe la evenimentul “Spania, artă și pasiune” organizat de Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor, în Parcul Artelor – Parcul Titan.

În cadrul programului Zilele Multiculturalității, manifestarea este dedicată Zilei Naționale a Spaniei și va oferi publicului momente inedite cu specific spaniol.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, va deschide evenimentul prin vernisarea unei expoziții în aer liber, dedicată artei și culturii hispanice.

Atmosfera Parcului Artelor-Parcul Titan va vibra totodată de ritmuri spaniole autentice, într-un recital susținut de artiști români și spanioli. Între concerte, publicul va putea viziona filme-document cu mari artiști ai Spaniei și ai lumii: Picasso, Gaudi, Dali.

Timp de o oră, publicul va trăi dansul, pasiunea și exotismul spectacolului de flamenco autentic prezentat de trupa Yolanda Osuna, invitată special din Madrid pentru acest eveniment.

Artiștii Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța vor susține un recital cu baletul “Carmen” de Bizet/Scedrin în regia, scenografia și coregrafia Lee Won Kook din Coreea de Sud.

Orchestra Simfonică București, dirijată de Adrian Petrescu, va susține un concert de muzică clasică spaniolă avându-i ca invitați speciali pe soliștii Daniela Vlădescu, Vlad Miriță și Hector Lopez.

Finalul serii spaniole va fi susținut de un foc de artificii pe “Bolero” de Ravel.

A.V.