2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 6:51
No menu items!

Ziua negocierilor. PNL discută cu PSD și USR

spot_img

PNL încearcă astăzi formarea unui Guvern majoritar. Liberalii vor discuta cu liderii USR și PSD, după ce Florin Cîțu i-a contactat pe șefii celor două formațiuni politice pentru negocieri. Prima întâlnirea va avea loc la ora 13.00 cu liderul USR, Dacian Cioloș.

Premierul interimar Florin Cîțu i-a sunat pe liderul USR, Dacian Cioloș, și pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a stabili o întâlnire, după ce liberalii au votat, în ședința de marţi seara, flexibilizarea negocierilor.

Florin Cîțu, șeful echipei de negociere PNL, a stabilit cu Dacian Cioloș o întâlnire pentru miercuri, la ora 13.00, cu reprezentanții USR.

În schimb, întâlnirea cu Marcel Ciolacu nu a fost încă programată. Și asta pentru că șeful PSD i-a spus marți seară lui Cîțu că are agenda cam încărcată, dar că revine el cu un telefon miercuri, când se eliberează.

Potrivit unor surse politice, este posibil ca liderii partidelor să fie chemați de președintele Klaus Iohannis la consultări joi sau vineri.

Biroul Politic Național a aprobat, marți seară, flexibilizarea mandatului pentru negocierile cu partidele politice. Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat că liberalii vor merge la negocierile cu USR și PSD cu propunerea ca premierul să fie din partea liberalilor. De asemenea, conducerea liberalilor a stabilit echipa care va merge la consultările cu Klaus Iohannis.

                                                                                                                    Adina Silav