8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 5:44

Ziua negocierilor. Dacian Cioloș, față în față cu PNL și UDMR

spot_img

O primă întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloş cu Florin Cîţu, după demiterea Guvernului, va avea loc miercuri, pentru discuţii privind formarea unei majorităţi şi colaborarea la guvernare.

Întâlnirea va avea loc, miercuri, la sediul PNL, după ora 16.00, iar la aceasta vor lua parte liderii USR PLUS, PNL, UDMR și grupului deputaților minorităților.

Dacian Ciolos vrea refacerea Coaliției, după ce Uniunea a dat jos Cabinetul din care a făcut parte, susținând acum că e nevoie de un Guvern stabil. Pentru asta are nevoie și de o majoritate în Parlament, pe care încearcă să o facă cu foștii parteneri de guvernare. 

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat, marți seară, că va lua parte la ședința în care Dacian Cioloș a convocat PNL, UDMR şi grupul minorităţilor.

“Vom asculta cu atenție oferta președintelui USR: programul de guvernare, calendarul obiectivelor din programul de guvernare și propunerea de cabinet, și vom decide dacă vom susţine noul Guvern abia mai târziu. Următorul șef al Guvernului ar trebui să trateze patru domenii importante ca prioritate: trebuie să lupte cu al patrulea val al pandemiei, să rezolve problema prețurilor la energie, să pregătească bugetul de stat pentru 2022 și proiectele întreprinse în cadrul PNRR”, a transmis Kelemen Hunor.

Premierul propus Dacian Cioloș a anunțat, marți, că urmează să se întâlnească cu liderii de la PNL, UDMR și ai minorităților, fiind hotărât să negocieze pentru formarea noului Guvern. El a afirmat că discuțiile pot avea loc oriunde, “chiar și la un bar în oraș”.

                                                                                                                   Adina Silav