0.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 20:59
No menu items!

Ziua Națională a României. Google Doodle special de 1 Decembrie

spot_img

Google sărbătorește Ziua Națională a României și în acest an, printr-un Doodle special, cu steagul țării noastre, așa că, orice utilizator Google care va folosi motorul de căutare, va vedea, miercuri, de 1 Decembrie, tricolorul țării noastre.

Google marchează 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, cu un doodle special, care ilustrează tricolorul.

Desenul (doodle) înfăţişează o ţesătură cu motive tradiționale românești.

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Națională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiționată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea.

Pe 1 decembrie 1918, se decide astfel în unanimitate unirea Transilvaniei, Crişanei şi Maramureșului cu România, dar cu păstrarea unei autonomii locale, pe baze democratice, cu egalitate între naționalități şi religii.

“Adunarea Națională a poporului român din Transilvania, Banat şi părțile ungurene a primit rezoluțiunea prezentată prin Vasile Goldiş în întregimea ei şi astfel unirea acestei provincii românești cu țara mamă este pentru toate veacurile decisă”, anunța Gheorghe Pop de Băseşti, preşedintele Marii Adunări.