17 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:53

Ziua Mondială a Bicicletei, cu ghinion pentru șeful Raiffeisen România, susținător al lui Nicușor Dan și #rezist

spot_img

O dezbatere organizată în Parcul Herăstrău, din Capitală, pentru a promova transportul sustenabil de Ziua Mondială a Bicicletei s-a dovedit cu ghinion pentru șeful Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen – susținător al unor politicieni precum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și participant activ la protestele organizate în iarna lui 2017 de #rezist împotriva promulgării celebrei OUG 13. 

La dezbaterea organizată de Asociaţia “Green Revolution” la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău au participat și președintele Klaus Iohannis, ministrul mediului Barna Tanczos și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Toți invitații au venit la evenimente pe biciclete. 

Sosirea președintelui a fost precedată de cea a lui Nicușor Dan, Barna Tanczos și Steven van Groningen, care au venit împreună la dezbatere.

Pentru că nu a păstrat, însă, distanța regulamentară pe spațiul de rulare (aleea Parcului Herăstrău), șeful Raiffeisen Bank s-a dezechilibat și, în cădere, a fost la un pas să-l doboare de pe bicicletă și pe Barna Tanczos de care a încercat să se sprijine. 

Doar intervenția “involuntară” a ministrului mediului a oprit apoi coliziunea șefului Raiffeisen cu vehiculul (bicicletă) condus de primarul general Nicușor Dan. 

Iată cum a reușit șeful Raiffeisen România să demonstreze tuturor, inclusiv președintelui Klaus Iohannis și primarului Nicușor Dan care au propovăduit intens beneficiile mersului pe bicicletă, cât de periculoasă poate fi deplasarea pe două roți chiar și pe aleile din parcurile Capitalei, cu atât mai mult pe străzile orașului în care condițiile oferite bicicliștilor sunt jalnice.