10.3 C
București
miercuri, 14 aprilie 2021 - 5:26

ZIUA LIMBII ROMÂNE, sărbătorită duminică. Mesajul lui Traian Băsescu

Șeful statului le-a urat “La mulți ani!” tuturor celor care vorbesc limba română, într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale

tricolor-romanaÎn fiecare an, pe 31 august este sărbătoarea limbii române. Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, prin intermediul Administrației Prezidențiale, un mesaj în care le urează “La mulţi ani!” tuturor românilor şi tuturor celor care vorbesc limba română.

Sărbătorim astăzi unul dintre simbolurile fundamentale ale unităţii noastre naţionale: limba română. Avem o tradiţie spirituală care dovedeşte, mai ales prin limba română, că aparţinem unui spaţiu de civilizaţie europeană şi sunt convins că, atât timp cât vom fi capabili să transmitem de la o generaţie la alta bogăţia limbii române şi valorile care i-au consfinţit perenitatea în cultura europeană şi universală, putem să fim mândri de identitatea noastră şi de contribuţia pe care o putem avea împreună la viitorul marii familii europene.

Administrația Prezidențială
comunicat de presă

Traian Băsescu mai arată în mesaj că doreşte să le mulţumească românilor din ţară şi mai ales celor aflaţi în afara graniţelor “care fac eforturi pentru a vorbi limba maternă şi pentru a păstra tradiţia şi obiceiurile de acasă”.

Nu este uşor, şi, de cele mai multe ori, păstrarea şi cultivarea limbii materne sunt rodul unor eforturi pe care le apreciez în mod deosebit. De asemenea, doresc să îi felicit pe cei care fac din limba română subiectul unor performanţe culturale prin care întreaga ţară şi poporul român devin cunoscute întregii lumi. La mulţi ani tuturor românilor şi tuturor celor care vorbesc limba română!

Administrația Prezidențială
comunicat de presă

R.D.