23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:21
No menu items!

Ziua Europei, sărbătorită cu muzică de fanfară în Capitală

spot_img

 ziua europei fanfara

De Ziua Europei, Primăria Capitalei aduce în Bucureşti 20 de fanfare internaţionale. Veniţi din 20 de ţări, aproape 800 de artişti vor cânta în nouă locuri din Capitală. În plus, va avea loc chiar şi o paradă a fanfarelor de la Piaţa Unirii la Piaţa Constituţiei.

Fanfare din Italia, Spania, Olanda, Suedia sau Elvetia vor participa la Festivalul muzicii de fanfară. Peste 20 de fanfare internaţionale le vor acompania pe cele româneşti.

Spectacolele vor avea loc în nouă puncte din Capitală şi încep vineri, la ora 17. Sâmbătă, însă, toate fanfarele vor pleca într-o paradă spre Piaţa Constituţiei.

Totodată, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Ministerul Afacerilor Externe (MAE) celebrează vineri „Ziua Europei” alături de producătorii agricoli, ceremonia de deschidere având loc, la sediul MADR, în prezența vicepremierului Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Evenimentul va fi susținut de o paradă a costumelor populare din opt regiuni ale țării, realizată de elevii de la Cercul de Folclor „Dor și dor cu mine călător” al Liceului teoretic „Dimitrie Bolintineanu.

C.A.