28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 14:31
No menu items!

Ziua Drapelului a fost sărbătorită în Piața Tricolorul din București

spot_img

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, joi, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, în prezenţa premierului Victor Ponta, a ministrului Apărării, Mircea Duşa, vicepremierului pentru siguranță națională, Gabriel Oprea

oprea dusa

La începutul ceremoniei, drapelul a fost adus în piaţă, a fost binecuvântat de un preot militar şi a fost ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional.

Cei prezenţi au putut asista la defilarea militarilor din Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul”, care au făcut un exerciţiu demonstrativ de mânuire a armei.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării Mircea Dușa și ministrul de interne, Gabriel Oprea. De asemenea, au fost prezenți și prefectul Capitalei, Paul Petrovan, dar și reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere. Printre aceștia s-a numărat şi sergentul major Daniel Porumb, rănit în teatrul de operaţii din Irak în anul 2007, care a urmărit festivitatea într-un scaun cu rotile.

M.N.