30 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 13:39
No menu items!

Ziua 52 de război în Ucraina. 3.000 de soldați ucraineni au murit, anunță Zelenski. Biden, somat să declare Rusia stat sponsor al terorismului

spot_img

Bombardamente puternice ale armatei ruse au fost, în cea de-a cincizeci și doua zi de război în Ucraina, în jurul Kievului, la Lviv și în regiunea de centru și vest a Ucrainei. În jur de 3.000 de soldați ucraineni au murit și alți 10.000 au fost răniți de la debutul invaziei, potrivit președintelui Volodimir Zelenski. Acesta a cerut președintelui american Joe Biden să declare Rusia ”stat sponsor al terorismului”. Peste 900 de cadavre ale civililor au fost descoperite în regiunea Kievului.

cautari morti icraina kiev

Un consilier al președintelui Zelenski a declarat că Anton Kuprin, căpitanul crucișătorului Moscova a murit în explozia și incendiul de la bordul navei. Toate atacurile ale armatei ruse, în toate zonele din țară, s-au intensificat, ca represalii, după pierderea crucișătorului în Marea Neagră.

Ofensiva rusă continuă în sud-estul Ucrainei, unde bătălia se dă pentru Mariupol. Orașul a fost distrus în proporție de 95%.

Ukraine: Damage in Borodyanka

În regiunea Kievului au fost descoperite mai mult de 900 de cadavre ale civililor, după retragerea trupelor rusești.

Ukraine Kyiv

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a  cerut din nou furnizarea de arme grele cât mai repede posibil și făcând apel la  Joe Biden să desemneze Rusia drept ”stat care sponsorizează terorismul”, o măsură radicală și fără precedent.

DraftUkraineCoTApril15,2022 2

Hartă realizată în noaptea de 15 spre 16 aprilie de Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW), care evidențiază cele mai noi evoluții de pe câmpul de luptă

FOTO: Profimedia Images

E. Stan