7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 15:47
No menu items!

Zinedine Zidane a plecat de la Real Madrid

spot_img

Zinedine Zidane pleacă de la Real Madrid, după ce a câștigat două ligi ale campionilor cu echipa spaniolă, ultima în urmă cu o săptămână.

Antrenorul francez a organizat, joi, o conferinţă de presă neaşteptată, în care şi-a anunţat plecarea de la campioana Europei, Real Madrid. „Am decis să nu mai continui”, a spus el.

„Am luat decizia de a nu mai continua ca antrenor al lui Real Madrid. Este un moment ciudat, dar această echipă are nevoie de o schimbare pentru a continua să câştige. Are nevoie de un alt speech, de un nou stil de muncă şi de aceea am luat această decizie”, a afirmat Zinedine Zidane.

În vârstă de 45 de ani, tehnicianul francez a preluat Real Madrid în ianuarie 2016. În doar doi ani şi aproape cinci luni, el a câştigat nouă trofee cu formaţia madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor, campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 şi 2017, şi Cupa Mondială a cluburilor, în aceiaşi ani.

Zidane a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, evoluând la echipele Cannes, Bordeaux, Juventus şi Real Madrid. Cu naţionala Franţei, pentru care a jucat de 108 ori, Zidane a câştigat Cupa Mondială în 1998 şi Campionatul European în 2000.

Retras din cariera de fotbalist în 2006, el a preluat echipa a doua a clubului Real Madrid, în iunie 2014, înainte de a ajunge pe banca tehnică a formaţiei pe care a transformată într-o campioană absolută a Europei şi a lumii.

Presa spaniolă scrie că Joachim Low, Mauricio Pochettino şi Guti sunt principalii favoriţi pentru preluarea băncii tehnice a campioanei Europei. Pe lista lui Florentino Perez se mai află Jurgen Klopp şi Arsene Wenger. 

Joachim Low – a fost mereu unul dintre preferaţii lui Florentino Perez, dar tehnicianul este selecţionerul Germaniei din 2006 şi tocmai şi-a prelungit contractul până în 2022.

Mauricio Pochettino – actualul antrenor al lui Tottenham şi-a început cariera în Spania, la Espanyol. De aici a plecat la Southampton, pentru ca mai apoi să preia banca celor de la Spurs. A făcut din Tottenham o echipă de top în Premier League şi mai are contract până în 2023. Ar putea veni “la pachet” cu Harry Kane, una dintre ţintele Realului.

Guti – este unul dinte pariurile lui Florentio Perez. Fostul fotbalist al Realului a preluat grupele de tineret în 2013-2014 şi după numai doi ani a fost promovat la tineretul B, pentru ca în 2016 să facă pasul către tineretul A. A anunţat deja că este pregătit pentru o nouă provocare şi este o variantă viabilă pentru conducerea albilor.

Jurgen Klopp – Antrenorul care a pierdut finala Ligii Campionilor cu Liverpool chiar în faţa Realului a fost o opţiune pentru Florentino Perez încă de când o pregătea pe Borussia Dortmund. A fost dorit la Real după plecarea lui Ancelotti, dar în cele din urmă a fost ales Rafa Benitez.

Arsene Wenger – Nu e prima dată când numele lui Wenger este pe lista Realului. Perez l-a dorit şi în trecut, însă s-a lovit de refuzul francezului, care a pregătit-o pe Arsenal încă din 1996. “Am refuzat Realul de două sau de 3 ori”, a dezvăluit chiar Wenger. În cazul în care va fi ales, francezul va avea controlul total, la fel cum se întâmpla şi la Arsenal.

Olimpia Diaconiuc