4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:29
No menu items!

Ziariști de la BBC “bătuți violent” în Rusia

spot_img

Cei trei ziariști de la BBC efectuau o anchetă în orașul Astrahan privind moartea unor soldați ruși în apropiere de granița cu Ucraina

Grevă la BBC

O echipă de ziariști de la BBC a fost agresată de persoane necunoscute în sudul Rusiei, unde realizau un reportaj referitor la soldați “uciși în apropiere de granița cu Ucraina”, a anunțat joi canalul de televiziune britanică, potrivit AFP.

Echipa noastră a fost bătută cu violență, camera de filmat a fost distrusă și apoi confiscată“, se arată într-un comunicat difuzat de BBC. “Agresiunea și distrugerea materialului și a înregistrărilor fac parte în mod clar dintr-o tentativă premeditată ce vizează împiedicarea ziariștilor acreditați să realizeze un reportaj“, se arată în comunicat.

Cei trei ziariști ai echipei efectuau o anchetă în orașul Astrahan (sud) “privind moartea unor soldați ruși în apropiere de granița cu Ucraina” când “au fost agresați de persoane neidenficate într-un atac premeditat”, a precizat sursa citată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al canalului, James Hardy, cameramanul de la BBC a primit îngrijiri medicale pentru “comoție și alte răni” suferite.

O anchetă în acest caz este în curs de desfășurare, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Astrahan, Piotr Russanov.

D.M.