1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 6:17
No menu items!

Zgonea: Susţinem fără rezerve Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană

spot_img

foto: rnews.ro
foto: rnews.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni că România susţine fără rezerve Republica Moldova în parcursul european şi până la sfârşitul anului Birourile Permanente ale Camerei şi Parlamentului moldovean vor avea o reuniune la Chişinău, în care va fi propus un acord de cooperare.

Valeriu Zgonea a avut o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, în care au avut o discuţie cu privire la susţinerea de care se bucură Republica Moldova în parcursul european din partea României.

“Susţinem fără rezerve Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană”, a declarat Zgonea, arătând că România va sprijini tehnic din toate punctele de vedere Republica Moldova la Vilnius.

“Până la sfârşitul anului o să avem o reuniune a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Parlamentului Republicii Moldova la Chişinău, în care cele două Birouri Permanente să propună un acord palpabil, concret, astfel încât în urma experienţei noastre europene să rezulte un parlamentar moldovean mai bine pregătit în acquis-ul comunitar mai aproape de cetăţean”, a afirmat Zgonea.

El a spus că i-a arătat preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova că angajamentele Guvernului României rămân aceleaşi şi în privinţa gazoductului Iaşi-Ungheni, interconectării energetice, pentru a scădea preţurile şi a crea noi locuri de muncă.

Igor Corman a declarat că Republica Moldova apreciază foarte mult sprijinul constant din partea României pentru integrarea europeană şi că “relaţiile moldo-române se dezvoltă într-o albie firească, este o relaţie matură pe proiecte concrete”.

“Ar trebui să avem cât mai multe poduri peste Prut de flori, dar şi de piatră”, a mai spus Corman.

Oficialul moldovean a mai arătat că i-a adresat preşedintelui Camerei invitaţia de a face o vizită la Chişinău pentru semnarea protocolului de colaborare.

Lucian Mera