21.2 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 2:15
No menu items!

Zgonea merge marţi la Bruxelles pentru o întrevedere cu Schulz și Reding

spot_img

 

Valeriu_Zgonea

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat că va face marți o vizită oficială la Bruxelles, pentru a-l invita pe Martin Schulz, să  susţină un discurs în Parlamentul României pe teme de politică europeană, la sfârşitul acestei luni.

 “Mâine eu voi întreprinde o vizită oficială la Bruxelles pentru a-l invita pe preşedintele Parlamentului European, invitaţia a fost făcută şi de prim-ministrul României, de a ţine un discurs pe politică europeană în cadrul plenului reunit. Am informat şi Plenul Birourilor Permanente reunite, în jur de 30-31 octombrie”, a anunțat Valeriu Zgonea.

Vizita preşedintelui Camerei Deputaţilor are un dublu scop: de a menţine şi consolida cooperarea dintre Parlamentul României şi Parlamentul European, precum şi  de a informa asupra progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, informează un comunicat al Camerei.

Pe durata vizitei, Valeriu Zgonea are stabilite mai multe întrevederi cu oficialii europeni printre care se află preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, şi Comisarul european pentru justiţie, Viviane Reding.   Întâlnirea cu Viviane Redding va avea loc începând cu ora 9.30 (ora de la Bruxelles), la sediul Comisiei europene, iar cea cu Martin Schultz, la ora 11.00, la sediul Parlamentului European.