4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:07
No menu items!

Zgonea insistă să rămână la șefia Camerei Deputaților: refuză convocarea Birourilor Permanente / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Deputaţii au adoptat modificările la regulamentul Camerei cu 204 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi 88 de abţineri, introducând două noi modalităţi de revocare a preşedintelui acestui for- prin vot sau prin retragerea sprijinului politic.

  • UPDATE

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, pe articole, proiectul de hotărâre prin care este modificat regulamentul acestui for astfel încât Valeriu Zgonea să poată fi revocat din funcţia de preşedinte.

  • UPDATE

În replică la acuzațiile lui Valeriu Zgonea, președintele Senatului, Călin Popescu – Tăriceanu a arătat că el i-a transmis acestuia, miercuri dimineață, o scrisoare oficială, așa cum s-au înțeles telefonic, în urma unei discuții purtate marți.

Valeriu Zgonea s-a opus miercuri convocării Birourilor Permanente ale celor două Camere în care urma să se discute revocarea sa din funcţia de președinte al Camerei Deputaților. Mai mult, el acuză nereguli procedurale şi se plânge că președintele Senatului , Călin Popescu – Tăriceanu, este “arogant” cu el.

“Pe mine mă şochează că un fost prim-ministru, un preşedinte de Cameră are acest tip de comportament cu un alt membru al unei Camerei, care îi este egal. (…) Tăriceanu este arogant cu mine, dar pe treptele de la Kiseleff este foarte obedient, bănuiesc că acolo se împart funcţii importante”, a declarat, miercuri, Valeriu Zgonea. El a adăugat că nu va fi de acord cu o convocare a Birourilor Permanente reunite până când nu primeşte un răspuns la scrisoarea pe care i-a trimis-o vineri lui Tăriceanu.

Zgonea a mai spus că nu este nicio urgenţă care să justifice convocarea conducerii Parlamentului, pentru că nu este pusă în discuţie o moţiune de cenzură sau alte subiecte importante.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi că liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor riscă să rămână fără funcţie dacă se împiedică şi de această dată de probleme procedurale în problema revocării lui Valeriu Zgonea.

Conducerea Camerei Deputaților și cea a Senatului s-ar putea întâlni, totuși, miercuri, la ora 15.00.

Pe 10 mai, preşedintele Comisiei de statut, Bogdan Niculescu Duvăz, anunța că Statutul permite revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei. El a precizat că Birourile Permanente urmează să ia act de faptul că acesta nu mai are sprijin politic, iar revocarea va fi anunţată în plen, fără vot.

R.D.