19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:48
No menu items!

Zgonea: Chiuariu ar trebui să facă un pas în lateral din funcția de președinte al Comisiei juridice

spot_img

Valeriu Zgonea (22)

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat marți că senatorul liberal Tudor Chiuariu ar trebui să facă „un pas în lateral” din funcția de președinte al Comisiei juridice a Senatului.

„Nu comentez deciziile justiției, într-un caz este o procedură în derulare și nu am comentat, cum nu am comentat în ultimii 14 ani niciodată această chestiune. Referitor la cazul Tudor Chiuariu, care îmi este un foarte bun prieten, îl cunosc și îl apreciez, a fost deputat, primul lucru pe care trebuie să îl facă, cred eu, este să facă un pas în lateral din funcția de președinte al Comisiei juridice, pentru că președintele Comisiei juridice este cel mai important președinte de comisie, după cutumele dintr-un stat democratic”, a spus Zgonea, întrebat ce ar trebui să facă parlamentarii Monica Iacob Ridzi și Tudor Chiuariu.

El a adăugat că acesta este pasul cel mai important pe care trebuie să îl facă Chiuariu pentru a nu afecta credibilitatea funcției pe care o deține.

„Ca președinte de comisie a fost un factor coagulant, au avut foarte multe dezbateri în acea zonă și a promovat lucruri importante. Tudor Chiuariu a fost unul dintre colegii care m-au susținut în promovarea unui consens politic pentru Codul de conduită, pentru Statutul deputatului și senatorului, a fost parte a acestui proiect”, a precizat Zgonea.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat definitiv vineri pe fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu în dosarul Poșta Română la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy a primit 4 ani cu suspendare.

În cazul lui Tudor Chiuariu instanța a dispus un termen de 6 ani sub supraveghere, în timp ce Zsolt Nagy are un termen de 8 ani sub supraveghere.

A.V.