15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 4:47

Zgonea calcă în picioare istoria orașului Alba-Iulia și-i jignește pe locuitori. Primarul Hava: „Un strungar făcut la apelul de seară”

spot_img

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut, duminică, o reacție deplasată, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Alba-Iulia, jignindu-i efectiv pe locuitorii acestui oraș istoric. El a fost imediat apostrofat de primarul Mircea Hava.

Prezent la Alba-Iulia pentru pregătirea alegerilor electorale, președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că orașul istoric este municipiu reședință de județ doar pe hârtie, iar singura bucurie pe care o au localnicii este prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale a României. 

Alba Iulia nu este un municipiu reședință de județ, astăzi, decât pe hârtie. Dumneavoastră trăiți în trecut. Singura dumneavoastră bucurie este că vă vizitează cineva. Este singura bucurie pe care o aveți în Alba Iulia și că o dată pe an noi venim aici să celebrăm ceva. În rest, Alba Iulia nu e pe hartă. Nici la PIB, nici la locuri de muncă, nici în IT, nici în producția industrială, nicăieri

Valeriu Zgonea

Președintele executiv al PSD a continuat spunând că investitorii străini s-au orientat, în ultimii ani, spre Sebeș, municipiu care se află pe „harta internațională”. „De ce în ultimii 20-25 de ani nicio mare companie nu s-a relocat la dumneavoastră? Dar în Sebeș? (…) În ultimii ani au venit o grămadă de investiții și s-au redirecționat către Sebeș pentru că oamenii au ales asta, iar companiile multinaționale nu aleg cu sufletul, că îl cunosc pe cel de la PSD sau de la PNL. Nu! Ei aleg pe o strategie de oportunitate cu niște măsurători foarte clare”, a spus Zgonea.

În replică, primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, l-a numit pe Zgonea „nesimțit” și „strungar făcut la apelul de seară”. În același timp, liberalul Hava a promis să câștige alegerile din nou, pentru ca PSD să nu ajungă să administreze acest oraș.

Pe mine mă doare că înțeleg politica. Politica e politică, dar de aici până la a fi nesimțit e mare distanță. Deci domnul Zgonea (strungar sau ce-o fi fost pe vremuri, făcut la apelul de seară) n-a văzut niciodată ceea ce înseamnă un oraș. În orice caz, nu se aseamănă cu alte orașe prin care dânsul circulă sau în care și-a făcut educația. Dacă el chiar așa poate, să jignească un oraș întreg, eu o să mai spun ceva: da, simțim o mare bucurie la 1 Decembrie, dar simţim și o mare tristețe și o mare scârbă când vedem tot soiul de politicieni de teapa dânsului, de teapa colegilor dânsului, care vin la Alba Iulia doar de a face baie de mulțime și care au uitat că aici e România. Și acum vă mai spun o treabă (uite, că m-a ambiționat și asta): o să le trag o mamă de bătaie la alegeri, vorba aia: din 1990

Mircea Hava

Conform datelor primarului din Alba Iulia, oraşul este vizitat oficial de aproape 700 de mii de turişti anual.

Valeriu Motoc