-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 20:43
No menu items!

ZERO demisii la filiala PNL Sector 3

spot_img
  • Ioana Theodoru

Un spectacol jenant s-a derulat, sâmbătă, la PNL Sector 3. Deși liderul TNL Petruț Gheorghiță anunța că întreaga filială demisionează pentru a i se alătura lui Ludovic Orban, la finalul zilei, secretarul general adjunct al PNL, Gheorghe Pecingină, a dezvăluit numărul demisionarilor: ZERO. Asta, chiar dacă liderul TNL Sector 3 posta pe Facebook și furniza presei o fotografie cu zeci de tineri care, spunea el, așteptau la coadă pentru a demisiona din PNL.

Într-o tentativă de manipulare marca Antonel Tănase, Petruț Gheorghiță a jucat, sâmbătă dimineață, doar rolul celebrului polițist provincial al lui Caragiale și a contabilizat demisiile așa-zișilor tineri liberali precum a împărțit Ghiță Pristanda cele 44 de steaguri, care de fapt erau 11: “două la primărie, două la prefectură…”.

Clarificările au venit, sâmbătă seară, de la deputatul Gheorghe Pecingină care, în calitate de secretar general adjunct al PNL, a fost desemnat să preia patrimoniul filialei PNL Sector 3, inclusiv baza de date. “Socoteala aruncată în presă, nu se potrivește cu cea găsită în sediu. Am rămas surprins să găsesc la secretariat înregistrate doar 5 demisii, iar dintre cei 5, 4 demisionari nu se găsesc în baza de date MyPNL, ci doar unul singur. Iar acela nu este membru PNL Sector 3, ci membru Sector 1“, a arătat Pecingină, într-o postare pe Facebook. 

Redăm postarea integrală a secretarului general adjunct al PNL: 

În calitate de secretar general adjunct al PNL, desemnat să preiau patrimoniul filialei PNL Sector 3, inclusiv baza de date, am cercetat povestea demisiilor din organizație, despre care am citit în presă.

Socoteala aruncată în presă, nu se potrivește cu cea găsită în sediu. Am rămas surprins să găsesc la secretariat înregistrate doar 5 demisii, iar dintre cei 5, 4 demisionari nu se găsesc în baza de date MyPNL, ci doar unul singur. Iar acela nu este membru PNL Sector 3, ci membru Sector 1. Totuși, pentru a clarifica situația, am cerut explicații Secretariatului General al organizației, însă fără rezultat, scuzându-se că niciunul dintre ei nu este în oraș.
 
În orice caz, totul pare să fie o furtună într-un pahar cu apă, baza de date predată numărând 1.099 de membri.
 
Cam asta este, pe scurt, povestea “demisiilor” din PNL Sector 3. Nu vreau să spun mai multe despre obiceiurile vechii conduceri, pentru că avem lucruri importante de făcut și prefer să-mi folosesc energia ajutând guvernul PNL și construind în Partidul Național Liberal.
 
Am vrut doar să aduc toate aceste lămuriri, pe cifre, pentru că este păcat să ne batem joc de munca unei filiale, care înseamnă mai mult decât interesele vremelnice ale unui președinte sau altul“.
 
Sâmbătă dimineața, Petruţ Gheorghiţă, lider al TNL sector 3, a postat pe Facebook și a furnizat presei o fotografie cu zeci de tineri care așteptau la coadă pentru a demisiona din PNL, precizând că demisionarii se vor alătura echipei lui Ludovic Orban.
 
 
Totul ar fi fost pus la cale de Antonel Tănase cel care i s-a alăturat lui Orban din poziția de președinte al filialei PNL Sector 3, spun surse politice.
 
Conducerea impusă de Antonel Tănase, contestată public de 123 de liberali
Sâmbătă seară, 123 de liberali au semnat un manifest public prin care contestă modul în care Antonel Tănase a înțeles să conducă Filiala Sector 3 a partidului. 

 
“Partidul Național Liberal a existat de-a lungul istoriei și datorită faptului că a reunit în jurul său membri cu diferite viziuni sau credințe. Conservatori, moderați sau progresiști, în PNL, și cu precădere, în PNL Sector 3, există loc sub soare pentru toată lumea.
 
Din vara anului 2019, lucrurile s-au schimbat și nu în mai bine. Sunt sute de membri cărora li s-a restricționat discreționar accesul la ședințele și acțiunile organizate de PNL Sector 3, urmând ca apoi toată munca și vechimea să fie radiate din baza de date doar printr-un singur click.
 
Au fost doi ani doar de ședințe închise, în care, dacă nu erai parte din biroul de conducere, nu aveai voie să treci pragul sediului, doi ani în care, dacă-ți depuneai adeziunea, era musai să te întrebe cine te-a recomandat. Doi ani interziși în PNL Sector 3 pentru vechii membri, dar și pentru cei noi care n-aveau recomandarea câștigătoare.
 
Timpul acela a apus. Ne dorim să ne recăpătăm calitatea de membru, să participăm la ședințe și acțiuni, să punem umărul la deschiderea PNL Sector 3. Calitatea de membru ne-a fost știrbită timp de doi ani, însă nu și spiritul liber.”, arată semnatarii manifestului publicat și pe pagina de Facebook a PNL Sector 3