19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 9:27
No menu items!

Zelenski anunță că armata Rusiei se retrage din nordul Ucrainei

spot_img

Președintele Ucrainei a anunțat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că forțele armate ruse se retrag, încetul cu încetul, din nordul țării, dar mai sunt ”bătălii dificile” de dus înainte de a se ajunge din nou la pace.

”Înainte – bătălii dificile. Este încă imposibil să ne gândim că am trecut deja toate testele”, a declarat Volodimir Zelenski, în noaptea de vineri spre sâmbătă, care a mai anunțat că forţele ruse se deplasează ”încet, dar vizibil” din nordul Ucrainei.

”Ocupanţii îşi retrag forţele în nordul ţării noastre. Retragerea este lentă, dar vizibilă. Undeva sunt expulzaţi cu bătălii. Undeva îşi lasă poziţiile singuri”, a transmis Zelenski.

Președintele le-a cerut, însă, ucrainenilor să rămână precauţi în nord.

„Noi mergem înainte. Ne mişcăm cu grijă. Şi toţi cei care se întorc în această zonă trebuie, de asemenea, să fie foarte atenţi. Este încă imposibil să se revină la viaţa normală, aşa cum a fost. Chiar şi în zonele în care ne întoarcem după lupte. Va trebui să aşteptaţi. Aşteptaţi ca pământul nostru să fie curăţat. Aşteptaţi până când veţi fi siguri că noi bombardamente sunt imposibile”, a adăugat el.

În estul Ucrainei, Zelenski a mai spus că sunt aşteptate atacuri ruseşti puternice în regiunile Donbas şi în Harkov.

Zelenski s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a dus la Kiev pentru a transmite un mesaj de susţinere din partea țărilor europene.

E. Stan