17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:57
No menu items!

Zeci de turiști de la un hotel din Băile Felix au făcut toxiinfecție alimentară. Ce au găsit inspectorii DSP în bucătărie

spot_img

Zeci de turişti cazaţi în Hotelul Muncel din Băile Felix au avut vărsături, diaree, chiar şi febră, adică simptome de toxiinfecţie alimentară, iar două dintre ele au fost internate în Spitalul Judeţean din Oradea.

Din 398 de persoane cazate în hotel, 44 au acuzat vărsături, diaree şi stare generală alterată. Două persoane au fost trimise la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde li se fac analize.

Inspectorii de sănătate publică au prelevat probe din hrana servită la cină luni seară şi din cea primită de oameni la micul dejun, marţi.

De asemenea, au fost prelevate şi probe atât din apa de băut, cât şi din cea din piscină.

„În jurul orei 01.00, azi-noapte, mai multe persoane au acuzat vărsături şi diaree, stare generală alterată, câţiva dintre ei şi cu febră, după cum mi-a comunicat personalul trimis la faţa locului. Ancheta este în derulare. Au fost prelevate probe din mesele oferite şi aşteptăm rezultatele. S-au luat şi probe de la pacienţi. Bolnavii au fost verificaţi de medicii Serviciului de Ambulanţă şi li s-a prescris tratament. Starea lor e mai bună. Doar doi au fost trimişi la spital”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor,  Daniela Rahotă, citat de Agerpres.

Inspectorii DSP Bihor au dat o amendă de 5.000 de lei pentru că în bucătărie nu era curat, iar suprafețele nu erau dezinfectate.

                                                                                                                 Adina Silav