4.4 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 5:41

Zeci de români infectați cu COVID-19 în Olanda, mutați de autorități… pe o navă de croazieră. Ce spune MAE

Zeci de români care lucrau în Olanda într-un complex industrial de prelucrare a cărnii din localitatea Arnhem au fost mutați de autorități pe o navă, pentru a fi tratați de coronavirus.

Presa din Olanda a relatat că 28 de români care lucrau în complex și locuiau tot acolo, în 3 vile, au fost confirmați cu COVID-19. Primarul localității, citat de ziariști susține că românii au fost urcați în 2 autocare și mutați pe o navă, dar nu a putut preciza cu exactitate despre ce fel de ambarcațiune este vorba.

Alte 21 de persoane au fost puse în izolare în vilele în care locuiau, în complex. Focarul a apărut după ce o femeie de 47 de ani care locuia în complex a fost dusă la spital și diagnosticată cu COVID-19, iar ceilalți români au fost testați.

MAE a confirmat informațiile și a transmis că starea de sănătate a celor 28 de români, plasați în carantină de autoritățile olandeze, este buna, toți fiind asimptomatici.

“Reprezentaţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale competente şi angajatorul lucrătorilor în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate.

MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situaţia acestora, fiind vizitaţi zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanţii angajatorului au menţionat că cetăţenilor români le sunt asigurate toate condiţiile de cazare şi masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceştia se vor afla în carantină. MAE menţionează că locaţia în care cetăţenii români sunt cazaţi este folosită de regulă pentru petrecerea vacanţelor, se mai arată în comunicatul MAE de luni.