14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 20:02

Zeci de răniți și morți într-un club din Capitală

spot_img

O explozie care a avut loc într-un club de pe strada Tăbăcari din centrul Capitalei s-a soldat cu 18 morți și alte persoane rănite, conform ISU.

UPDATE 00.15

Unul dintre tinerii din club, care a fost mai puțin rănit, a declarat la televiziunile de știri că explozia s-a produs de la artificii.

In timpul unei piese, s-au dat de pe marginea scenei artifici, efecte pirotehnice ca la concerte. O scanteie a ajuns pe stalp care a aprins buretii.”

Incendiul s-a extins rapid din cauza spațiului mic. Bărbatul a povestit că toți oamenii s-au repezit spre ieșire și că s-a creat îmbulzeală.

Pompierii au evacuat clubul, la fața locului sosind și ministrul de interne, Gabriel Oprea:” 25 de morți, 88 de răniți. Au fost duși la toate spitatele de urgență din Capitală. Este alarmă generală la Ministerul de Interne, celulă de criză la Guvern, a fost informat și președintele Iohannis.”

Zeci de tineri au fost transportați la spital, cele mai multe victime fiind preluate de Spitalul Universitar. Se pare că în local s-ar fi aflat în acel moment aproximativ 200 de oameni. 88 dintre ele, conform primelor estimări, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii încearcă să stingă incendiul şi să evacueze persoanele rămase în incinta clubului.

Totodată, paramedicii acordă primul ajutor mai multor persoane. Imaginile de la fața locului sunt dramatice: zeci de persoane, care au suferit arsuri grave, sunt resuscitate direct pe caldarâm. Un martor a declarat ca în local “sunt morți pe jos”.

Este vorba despre Clubul Colectiv, din incinta fostei fabrici Pionierul, unde ar fi trebuit să aibă loc un concert. Pe pagina de Facebook a clubului Colectiv se arată că vineri seara va avea loc un concert prin care o trupă își lansează noul album, lansarea fiind însoțită “de un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice”. Trupa se numește “Goodbye to gravity”.

Știre în curs de actualizare