duminică, 24 ianuarie 2021 - 2:42

Zeci de pompieri și jandarmi, în misiuni de salvare, în ultimele 24 de ore, în zonele afectate de viscol

Vaccinul anti-COVID are o singură contraindicație categorică. Ce spun specialiștii

Medicul Virgil Musta susține că vaccinul împotriva Covid-19 poate fi făcut de majoritatea persoanelor, dar serul nu este recomandat persoanelor cu reacţie alergică severă...

Avalanșă în Bucegi. Două tinere, prinse sub zăpadă

Două tinere au fost surprinse de avalanșă, sâmbătă, în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești. Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu a anunţat, sâmbătă, la Antena...

Noi reguli pentru români la intrarea în Franța, Belgia și SUA

Atât statele europene, cât și SUA impun, pe rând, noi reguli la intrarea pe teritoriul lor. Unele dintre acestea sunt valabile începând de mâine...

Ion Cristoiu: Peste tot în Europa, “Winter Is Coming”. La noi, “Suflă vânt de primăvară”

Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că relaxarea restricţiilor din România privind pandemia, în timp ce în Occident se întâmplă tocmai inves, vine pe...

pompieri_zapada

Zeci de pompieri și jandarmi au participat, în ultimele 24 de ore, la misiuni de salvare în zonele afectate de viscolul puternic care a pus stăpânire în weekend pe întreaga țară, informează MAI.

  • BUZĂU

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au participat, alături de cadre ale Ministerului Apărării Naţionale, la o acţiune de deszăpezire în localitatea de Glodeanu-Şiliştea.

De asemenea, 15 pompieri buzoieni au intervenit, marţi, cu ajutorul mijloacelor tehnice, în cadrul unei acţiuni de deszăpezire în localitatea Vadu-Paşii.

La solicitarea autorităţilor locale din Râmnicu Sărat, angajaţii Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au participat la acţiuni de deszăpezire în municipiu, alături de reprezentanţii instituţiilor administrative din judeţ.

Totodată, salvatorii Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu jandarmii buzoieni au participat la o acţiune umanitară, în cadrul căreia au fost distribuite ajutoare în localităţile Nehoiu şi Stănilă.

  • BRĂILA

Reprezentanţii Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat, marți, cu un efectiv de 30 de lucrători în acţiuni de deszăpezire şi de ajutorare a persoanelor în vârstă, pe raza a trei localităţi, respectiv în comunele Tichileşti, Movila Miresei şi Gropani. Alături de pompieri, 40 de jandarmi au intervenit în localităţile Tudor Vladimirescu şi Cozaşu, în acţiuni de deszăpezire.

Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne a continuat şi astăzi misiunile aeriene de asistenţă aeromedicală specializată, împreună cu personalul SMURD .

Astfel, un elicopter MI-17 a executat misiuni de salvare în localitatea Bordei Verde, de unde a preluat doua cazuri medicale. Aceeaşi aeronavă s-a deplasat în localitatea Vişani, judeţul Brăila, pentru preluarea şi transportul unei gravide de 17 ani. Toate aceste cazuri au fost transportate la Brăila – Portul Militar Braila fiind locul destinat aterizarii aeronavei.

De asemenea, un elicopterul SMURD  a intervenit în localitatea Racoviţă din judeţul Brăila pentru transportul unei gravide.  Ulterior, aeronava s-a deplasat către judeţul Buzău, localitatea Smârdan, de unde a preluat un alt caz medical – o pacientă cardiacă în vârstă de 70 de ani.

Un elicopter SMURD a mai efectuat un zbor către localitatea Racoviţă din judeţul Brăila, de unde a preluat şi transportat alte două persoane de 86 şi, respectiv, 87 de ani, ambii cu afecţiuni grave ce necesitau de urgenţă intervenţii medicale de specialitate.

  • GALAŢI

Un elicopter de capacitate mare de tip MI-17 s-a deplasat astăzi către Tecuci – satul Fundeanu, comuna Drăguşeni, de unde a preluat doi copii, unul de 8 luni, celălalt de 6 luni, care au fost transportaţi la Galaţi, în vederea acordării de ajutor medical de specialitate. Acelaşi elicopter s-a deplasat în localitatea Smulţi, în jud. Galaţi pentru a prelua un bărbat cu probleme cardiace.

  • VRANCEA

Pompierii, jandarmii şi militarii acţionează în sprijinul cetăţenilor pentru deszăpezirea gospodăriilor, în principal, prin facilitarea accesului către sursele de apă şi locurile unde au fost depozitate lemnele. Astfel, echipajele de pompieri au acţionat în comuna Măicăneşti, efectivele de jandarmi în localităţile Gologanu şi Tătăranu, iar cadrele M.Ap.N în localitatea Ciorăşti.

  • TELEORMAN

In cursul zilei de marţi, un detasament format din 20 de subofiţeri şi doi ofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Videle a continuat să intervină pentru deblocarea accesului către şcolile, grădiniţele şi liceul din oraşul Videle.

O acţiune similară demarată în cursul zilei de luni în municipiul Alexandria a fost continuată astăzi de către 30 de subofiţeri şi doi ofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, pentru deblocarea accesului în şcoli, grădiniţe, licee şi străzi.

De asemenea, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în ultimele 24 de ore pe Drumul Naţional 2 (E85), pentru reluarea circulaţiei rutiere pe tronsonul Afumaţi-Urziceni, atât pentru autovehicule, cât şi pentru camioanele de mare tonaj.

Iniţial, traficul a fost deschis parţial, doar pentru conducătorii auto ce se deplasau în localităţile limitrofe comunei Afumaţi, traficul către Urziceni, indiferent de tonajul autovehiculelor, fiind restricţionat în totalitate. Circulaţia pe Drumul Naţional 2 (E85) se desfăşoară în condiţii de iarnă, fără restricţii.

Poliţiştii rutieri au permis, marți dimineață, reluarea călătoriei de către un autocar în care se aflau 30 de copii şi 14 persoane adulte, ce se deplasa din Bulgaria cu destinaţia Republica Moldova. Întrucât fenomenele meteorologice periculoase nu permiteau deplasarea în siguranţă a autocarului, acesta a fost oprit de către autorităţi, dumincă, în zona oraşului Voluntari.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu şi Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă de miercuri de la ora 06:00 până joi la ora 10:00 în mai multe judeţe din ţară.

D.M.

Premiu de 100 de milioane de dolari, promis pentru cea mai bună tehnologie de captare a emisiilor de dioxid de carbon

Miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla, a promis un premiu în valoare de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de...

Rapelul împotriva COVID-19 poate fi întârziat până la 42 de zile. Ce spun medicii despre eficacitatea vaccinului în cazul unor amânări

O serie de precizări privind rapelul împotriva coronavirusului au venit vineri de la un oficial din Grupul de Comunicare Strategică(GCS), în contextul în care...

De ce se așteaptă medicii români la o explozie de cazuri de COVID-19: “Povestea coronavirus nu s-a încheiat”

Scăderea cazurilor de COVID-19 a dus la relaxarea restricţiilor din Capitală, dar cifrele în scădere nu sut relevante, spun medicii din prima linie. În...

Statul în care un om moare din cauza COVID-19 la fiecare 6 minute. Ce restricții impune

Statul brazilian Sao Paulo a anunţat vineri închiderea barurilor şi restaurantelor la orele 20.00 în cursul săptămânii şi pe toată durata weekendului, pentru a...

Profesorii, plătiți cu 100 de lei pe oră pentru recuperarea materiei. Noi reguli pentru încheierea mediilor

Ministerul Educației pregăteşte o ordonanță de urgență care prevede organizarea de ore cu prezenţa fizică a elevilor pentru recuperarea materiei pierdute din cauza predării...