1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:48
No menu items!

Zeci de polițiști români trimiși în Franța

spot_img

Poliţiştii români vor sprijini Poliţia franceză în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni din România

politie

Peste 30 de poliţişti români au fost trimişi în Franţa pentru a sprijini Poliţia franceză în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni din România, care, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, comit pe teritoriul Franţei, în general, fapte de cerşetorie, furturi şi înşelăciuni.

Potrivit Poliţiei Române, 32 de poliţişti români desfăşoară misiuni de suport operativ în Franţa, în perioada iulie – octombrie, la invitaţia autorităţile franceze.

Dintre aceştia, 20 sunt în misiune în Franţa din 7 iulie până în 29 august şi patrulează împreună cu poliţiştii francezi, pentru combaterea infracţionalităţii în Paris. Alţi 12 poliţişi români încep duminică o misiune de suport operativ în Franţa, care va dura până pe 23 octombrie.

Scopul misiunilor îl reprezintă acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor“, a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au fost selectaţi după verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie.

Partenerii francezi au apreciat sprijinul oferit de Poliţia Română în cadrul misiunilor temporare de cooperare poliţienească internaţională desfăşurate până în prezent, acestea contribuind la scăderea faptelor antisociale produse de cetăţenii români pe teritoriul francez“, au mai precizat oficialii Poliției.

R.D.