9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:47
No menu items!

Zeci de persoane intoxicate cu ciuperci. Un copil este în comă

spot_img

Nu mai puțin de 30 de persoane din Maramureș, printre care un copil de patru ani, au ajuns la spital cu simptomele unor intoxicaţii cu ciuperci otrăvitoare

ciuperci-comestibile

Un număr de 30 de persoane din județul Maramureș au fost internate, în ultimele 24 de ore, la Spitalul Judeţean din Baia Mare, după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Printre  acestea se numără şi un copil în vârstă de 4 ani din Târgu Lăpuş, care este în comă.

Într-o stare la fel de gravă se află şi o femeie care a ajuns la spital împreună cu soţul ei. Amândoi au mâncat ciuperci otrăvitoare. Bărbatul este în stare stabilă, însă soţia sa a fost adusă la spital delirând.

Din cauza faptului că Secţia de Terapie Intensivă s-a umplut, bolnavii au fost transportaţi la alte secţii din cadrul Spitalului Judeţean din Baia Mare.

Managerul spitalului, Sorina Pintea, a precizat că situaţia este îngrijorătoare pentru că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

Situaţia este îngrijorătoare, pentru că pur şi simplu nu mai sunt locuri unde să-i internăm. Doamne fereşte de un eveniment neplăcut pentru că Terapia Intensivă este plină. Am rezolvat situaţia pe moment şi am repartizat bolnavii în alte secţii pentru a putea face faţă numărului mare de intoxicaţii cu ciuperci. Oamenii trebuie să aibă grijă ce consumă. Nu toate ciupercile sunt comestibile.

Sorina Pintea
manager, Spitalul Județean din Baia Mare