7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 5:01

Zeci de persoane, audiate după violențele din Piața Victoriei. Șapte ar putea fi reținute / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Șapte dintre cele peste 60 de persoane audiate, joi, după incidentele din Piața Victoriei, din Capitală, ar putea fi reținute de procurori și prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzațiile de ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice, au precizat pentru Sursa Zilei, surse judiciare.

Celelalte persoane audiate ar putea primi sancțiuni contravenționale pentru participarea la violențe de miercuri seară.

Peste 60 de persoane au fost conduse la audieri, după incidentele violente de la protestul care a avut loc miercuri seară în Piața Victoriei, au anunțat, joi, reprezentanți ai Poliției Capitalei.

Potrivit polițiștilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, se face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Jandarmeria: 79 de persoane au fost reţinute după incidentele de la protestul din Piaţa Victoriei

79 de persoane au fost reţinute şi conduse către secţiile de poliţie în vederea stabilirii identităţii precum şi a gradului de implicare sau vinovăţie în ceea ce priveşte incidentele petrecute în Capitală, potrivit Jandarmeriei Române.

“Până în acest moment, în urma acţiunilor şi intervenţiei jandarmilor din cursul nopţii trecute 79 de persoane au fost reţinute şi conduse către secţiile de poliţie în vederea stabilirii identităţii precum şi a gradului de implicare sau vinovăţie în ceea ce priveşte incidentele petrecute la nivelul Capitalei. Începând de noaptea trecută, cât şi în continuare, personalul specializat al Jandarmeriei Române analizează imaginile operative, cât şi materialele foto-video primite din partea cetăţenilor care s-au aflat în Piaţa Victoriei, pentru identificarea şi sancţionarea, conform legii, a persoanelor care au comis fapte antisociale ce au dus la tulburarea ordinii publice. La nivel naţional, s-au desfăşurat 70 de adunări publice, dintre care 13 au fost declarate, conform legii. Cu excepţia evenimentelor din Capitală, până la acest moment nu au fost raportate alte incidente în ceea ce priveşte tulburarea ordinii publice”, se precizează într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

Jandarmeria le-a mulţumit tuturor cetăţenilor care au manifestat paşnic şi au respectat indicaţiile forţelor de ordine, disociindu-se de grupurile de persoane care au acţionat violent şi le-a cerut cetăţenilor şi mass-media, în situaţia în care deţin imagini foto-video cu persoanele care s-au manifestat violent, să le pună la dispoziţie prin intermediul e-mailului: [email protected]

Zeci de mii de persoane au protestat miercuri seara, în Piața Victoriei din Capitală. Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat după miezul nopții, după ce un grup de huligani a aruncat cu obiecte și petarde în jandarmi, care au intervenit și i-au dispersat.

R.D.

foto: click.ro