6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 3:02

Zeci de persoane au încălcat regulile de distanțare chiar la un centru de vaccinare

Zeci de persoane au format, luni, o coadă ce se întinde până în trafic, în stradă, la centrul de vaccinare din incinta Romexpo. 

Oamenii nu au mai ținut cont de regulile de distanțare și s-au îmbulzit la intrarea în centru, conform imaginilor și informațiilor publicate de antena3.ro.

De asemenea, aglomerație se formase și în interiorul centrului de vaccinare.

La centrul de vaccinare nr. 4 Romexpo, erau programate astăzi câteva sute de persoane, cele mai multe dintre acestea pentru a primi rapelul primei doze de ser Pfizer.

Oamenii au aşteptat aproximativ cinci ore, în primul rând din cauza sistemului care înregistra persoanele imunizate, care nu a mai funcţionat pentru câteva zeci de minute. În al doilea rând, transportul dozelor primite azi a întârziat.

Ulterior, autoritățile au transmis că situația s-a remediat.

“Au existat intarzieri, condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor in ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare. Menționam faptul ca distribuirea dozelor de vaccin trebuie sa se realizeze cu respectarea procedurilor specifice lanțului de frig. 

Activitatea personalui vaccinator este  una continua și susținută. Înțelegem disconfortul generat in rândul beneficiarilor, le mulțumim pentru decizia de a se imuniza și ii asiguram ca procesul de vaccinare va continua in condiții optime. Apelam la  înțelegere din partea celor care doresc sa se vaccineze, întrucât pot exista și astfel de momente, punctuale, de ordin administrativ”, se arată într-un comunicat oficial al Grupului de Comunicare Strategică.