19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:13
No menu items!

Zeci de militari, condamnați în dosarul ”Mită pentru avansări”

spot_img

judecator

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a condamnat miercuri 97 de militari și doi generali, în dosarul de corupție ce vizează fraudarea unor concursuri de angajare în Armată, transmite B1.ro.

Astfel, generalul Ion Marian a primit patru ani de închisoare cu executare, în timp ce pedepsele celorlalți nu depășesc doi ani de închisoare cu executare.

În anul 2010, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, au avut loc, în luna august, două concursuri pentru ocuparea unor posturi de maiştri militari şi subofiţeri, constând în probe scrise la materiile limbă engleză, matematică-fizică, legislaţie, pregătire militară generală şi psihotehnică.

Folosindu-se de puterea funcţiilor şi a gradelor militare pe care le deţineau, inculpaţii cu funcţii de conducere au acţionat în aşa fel încât unii candidaţi să promoveze în mod ilegal, după ce primiseră subiectele la unele probe scrise, în schimbul unor sume de bani.

Decizia a fost luată de un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători.

A.V.