25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:14
No menu items!

Zeci de mii de jucării contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

spot_img

Administratorii firmei importatoare, un turc şi un român din Constanţa, s-au ales cu dosar penal

port_constanta

Zeci de mii de jucării contrafăcute, cu o valoare de piaţă de peste trei milioane de lei, au fost descoperite într-un container ajuns în Portul Constanţa Sud din China. Administratorii firmei importatoare, un turc şi un român din Constanţa, sunt cercetaţi penal.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din Portul Constanţa Sud – Agigea au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali şi au descoperit, într-un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Constanţa, aproape 35.000 de seturi de jocuri Lego, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de peste 3.130.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul jucăriilor originale.

Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată de vameşi până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale importatoare, un cetăţean român de 45 de ani şi un cetăţean turc de 51 de ani, dosar penal pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

R.D.