16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:05

Zeci de mii de angajați ai MAI vor asigura liniștea și ordinea publică de Florii

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a suplimentat numărul de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri care vor acționa în acest weekend, în toată țara, potrivit Planului General de asigurare a ordinii și siguranței publice aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, au precizat, vineri, reprezentanții ministerului.

Astfel, Poliția Română va mobiliza 11.000 de polițiști în plus față de dispozitivul curent, misiunile urmând să se concentreze pe asigurarea fluenței traficului rutier, prevenirea faptelor antisociale, combaterea evaziunii fiscale și a comerțului cu produse contrafăcute, precum și pe menținerea liniștii publice la manifestările religioase ocazionate de sărbătoarea Floriilor Ortodoxe.

La măsurile de asigurare a ordinii publice vor participa și 7.500 de jandarmi.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență, la nivel național, sunt pregătiți de intervenție peste 5.000 de pompieri cu peste 1.000 de autospeciale.

De asemenea, 500 de inspectori de prevenire sunt angrenați zilele acestea în acțiuni de verificare a unităților economice și a celor de cazare, în special în zonele turistice și de pelerinaj.

“În condițiile în care, în această perioadă a anului, traficul la frontierele României crește semnificativ, Poliția de Frontieră a dispus măsuri de utilizare la capacitate maximă a tuturor punctelor de trecere a frontierei. Aproximativ 3.000 de polițiști de frontieră vor asigura fluenţa traficului de persoane şi a mijloacelor de transport”, au mai arătat oficialii MAI.  

În sprijinul misiunilor operative din aceste zile și pentru asigurarea intervențiilor medicale de urgență, Inspectoratul General de Aviație al MAI are la dispoziție 15 elicoptere în punctele de operare din întreaga țară.

“Toate aceste măsuri dispuse de conducerea MAI au ca scop creșterea siguranței cetățeanului și prevenirea faptelor antisociale, astfel încât sărbătorile din aceste zile să nu fie umbrite de evenimente nedorite.

Ministerul Afacerilor Interne le urează tuturor românilor să se bucure în liniște și siguranță de aceste sărbători!”, se mai precizează în comunicatul MAI.  

R.D.