10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:15

Zeci de migranţi din Orientul Mijlociu vor azil în România

spot_img

Migranţii descoperiți miercuri de Poliția de Frontieră într-o ambarcațiune în apropiere de Gura Portiței au fost cazaţi într-un centru din Galaţi, după ce au formulat cereri de azil

frontiera_romania

Cei 88 de migranţi afgani, iranieni, irakieni şi sirieni depistaţi miercuri într-un vas de agrement pe Marea Neagră au depus cereri de azil la Serviciul de Imigrări al Judeţului Constanţa.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări au precizat vineri, într-un comunicat de presă, că migranţii vor beneficia de cazare.

În perioada următoare, aceştia vor parcurge procedurile prevăzute de legislaţia în materie de azil şi vor beneficia de cazare în cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi. Centrul de cazare este un centru cu regim deschis şi oferă celor cazaţi condiţii decente de trai şi întreţinere, precum şi spaţii destinate activităţilor educative şi recreative în condiţii de siguranţă.

Inspectoratul General pentru Imigrări
comunicat de presă

Potrivit sursei citate, de la începutul anului, 1.170 de persoane au solicitat o formă de protecţie internaţională în România. Cei mai mulţi provin din state precum Siria, Afganistan şi Irak.