duminică, 25 octombrie 2020 - 0:01

Zeci de localităţi din ţară, afectate de inundaţii

Marocani, moldoveni și ucraineni, traficați pentru muncă de interlopii români din Spania

Poliția spaniolă a destructurat o rețea de români care exploata imigranți clandestini în ferme din Spania, unde aceștia duceau o adevărată viață de sclavi....

Ciocniri violente la Napoli, între poliție și italienii care protestează împotriva restricțiilor

Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii împotriva unei interdicţii...

Cel mai performant spital Covid din România: 98% dintre pacienți, vindecați

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din România. Peste 98% dintre cei pacienții internați cu SARS-CoV-2 au...

Monica Anisie: Tezele ar putea dispărea în anul școlar 2020-2021

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, vineri, în cadrul emisiunii “Viitor cu Clasă” de pe stirileprotv.ro, că tezele ar putea fi eliminate în anul...

inundatii

Mai multe localităţi din ţară au fost afectate de inundaţii în ultimele ore. În timp ce în județul Argeș mii de consumatori au rămas fără energie electrică, în Dâmboviţa pompierii continuă să intervină pentru evacuarea apei.

ARGEȘ: Zece localităţi afectate de inundaţii

Zece localităţi din judeţul Argeş – între care oraşele Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş – au fost afectate de precipitaţiile din ultima perioadă, zeci de case fiind inundate.

Potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, citat de MEDIAFAX, în urma ploilor din ultima perioadă şi a revărsării mai multor cursuri de apă s-au produs inundaţii în zece localităţi, respectiv Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Albota, Bradu, Albeşti de Argeş, Băiculeşti, Budeasa Mică, Miceşti şi Mălureni.

În municipiul Piteşti, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei pe trei străzi, cel mai afectat fiind cartierul Găvana. De asemenea, circulaţia rutieră pe varianta ocolitoare Podul Viilor – centura Piteştiului a fost închisă preventiv, zona fiind una inundabilă.

La Câmpulung o locuinţă a fost inundată. În Curtea de Argeş apa a intrat în trei case, iar viiturile au afectat infrastructura de transport, un podeţ peste pârâul Valea Doamnei fiind avariat, în timp ce carosabilul pe strada Victoriei s-a rupt în urma unei alunecări de teren.

De asemenea, în comuna Bradu au fost inundate 11 locuinţe. În localitatea Mălureni un drum judeţean şi trei drumuri de interes local au fost inundate după ce apele pâraielor Vâlsan, Topliţa şi Păuleasca s-au revărsat, iar în aceeaşi comună, în satul Zărneşti, podul peste râul Vâlsan a fost avariat de viituri, circulaţia fiind întreruptă.

În același timp, mai mulţi copaci au fost doborâți de vânt, avariind reţeaua de alimentare cu electricitate. Astfel, au fost afectate trei linii şi 13 posturi de transformare.

În urma avariilor, aproximativ 7.000 de consumatori din localităţile Mălureni, Valea Iaşului, Drăganu, Cotmeana, Morăreşti, Mioveni, Miceşti, Mărăcineni au rămas fără energie electrică, echipele companiei CEZ aflându-se pe teren şi lucrând pentru remedierea avariilor.

Luni dimineață, echipe de intervenţie ale ISU Argeş continuau să acționeze pentru limitarea efectelor inundaţiilor în localităţile Câmpulung, Băiculeşti şi Bradu, Budeasa Mică şi Miceşti.

La Miceşti şi Budeasa Mică mai multe familii sunt evacuate după ce locuinţele le-au fost inundate, acţiunea de evacuare fiind în desfăşurare.

De asemenea, circulaţia rutieră este îngreunată pe DN 73C, în localitatea argeşeană Muşăteşti, din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil şi blochează sensul de deplasare Domneşti – Valea Iaşului.

DÂMBOVIȚA: Trei localități, afectate de inundaţii

Trei localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt afectate de inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente din ultimele ore, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei din curtea sediului Primăriei oraşului Moreni, potrivit MEDIAFAX.

Inspectoratul pentru Situaţi de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a precizat că mai multe zone din localităţile Moreni, Pucioasa şi Malu cu Flori au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente din ultimele ore.

În oraşul Moreni, curtea Primăriei a fost inundată, iar pompierii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei.

De asemenea, pompierii au intervenit luni dimineața pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată în oraşul Pucioasa şi din altă gospodărie din localitatea Malu cu Flori.

Potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni, între orele 09.00 şi 21.00, va ploua în regiunile sudice şi local în centrul şi estul ţării, vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat, iar izolat, îndeosebi în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea, vor fi posibile cantităţi de aproximativ 25 de litri pe metru pătrat.

Copiii infectați cu Sars-CoV-2 în 40 de zile de școală, mai numeroși decât în șase luni de pandemie

Pe 23 octombrie 2020, vineri, a fost înregistrat un număr de 344 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la grupa de vârstă 0-19 ani,...

Comisar-șef: Hoții care aruncau bancomatele în aer și-au făcut „studiile” în străinătate

Cei patru autori de furturi din bancomate, prinşi în flagrant şi cercetaţi, în arest preventiv, pentru fapte ce ar fi fost comise în ultima...

Bănicioiu, la un pas de a fi dat de deputați pe mâna procurorilor: „Minciuni. Unii fac denunțuri ca să scape”

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis că fostul ministru Nicolae Bănicioiu poate fi urmărit penal, la cererea DNA. Deputații juriști au luat această decizie...

Primarul în exercițiu al Brașovului, sub control judiciar pentru șantaj. Victimă indirectă, contracandidatul USR care a câștigat alegerile

Procurorii anticorupție de la Serviciul teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune pe o...

Timișoara: Validarea ca primar a germanului Dominic Fritz, blocată de contestații în instanță

Validarea primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, a fost atacată la Tribunalul Timiş de către trei persoane, astfel că...