0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 15:11
No menu items!

Zeci de gospodării au fost inundate în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, în urma ploilor torenţiale

spot_img

inundatii

Zeci de gospodării din judeţele Dâmboviţa şi Prahova au fost inundate în urma ploilor torenţiale, mai multe persoane fiind salvate de pompieri din calea apelor, potrivit Mediafax.

În județul Prahova, ploile torenţiale au inundat zeci de gospodării în mai multe oraşe şi comune, pompierii intervenind pentru salvarea a peste 700 de animale din zonele afectate de inundaţii şi pentru evacuarea a trei persoane prinse între ape, pe o insuliţă formată în mijlocul apelor revărsate ale unui râu.

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din trei case inundate în Ploieşti, Boldeşti Scăieni şi Berceni.

De asemenea, au fost inundate 23 de gospodării în Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte, Bărcăneşti, Dârvari, Valea Călugărească, Ceptura, Corlăteşti, Bucov, Breaza, Filipeşti de Târg, Berceni şi Lipăneşti. Apa a pătruns şi într-o hală de producţie a unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Brătăşanca.

Totodată, pompierii prahoveni au intervenit cu o barcă pneumatică pentru salvarea a trei bărbaţi care au rămas blocaţi pe o insuliţă între apele revărsate ale râului Cricovul Dulce, dar şi pentru salvarea a 725 de animale din calea apelor revărsate.

În județul Dâmbovița, case şi gospodării din mai multe localităţi au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, 15 persoane, între care şapte copii, care au rămas peste noapte în căruţe în apropierea unui râu fiind scoase de pompieri după ce au rămas blocate de apele crescute ale râului.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa intervin, sâmbătă, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării inundate în urma ploilor abundente din ultimele ore.

Conform datelor furnizate de ISU, pompierii dâmboviţeni intervin cu motopompe pentru evacuarea apei în municipiul Moreni, pe strada I.L. Caragiale, unde au fost inundate o casă şi cinci gospodării, precum şi în comuna Cojasaca, satul Iazu, unde trei case sunt inundate şi în comuna Vişina unde a apa a intrat într-o locuinţă.

Tot în judeţul Dâmboviţa, sâmbătă dimineaţă, 15 persoane, între care şapte copii, au rămas izolate, în şapte căruţe, în mijlocul apelor umflate ale râului Dâmboviţa. Oamenii au rămas peste noapte cu căruţele lângă un pod în construcţie peste râul Dâmboviţa, în localitatea Măneşti, iar dimineaţă, când s-au trezit, au constatat că apele râului se umflaseră şi înconjuraseră atelajele.

Cei şapte copii şi patru femei au fost scoşi dintre ape cu un tractor cu remorcă, în timp ce bărbaţii împreună cu pompierii au scos din albia râului căruţele, nicio persoană nefiind rănită în urma incidentului.

Totodată, pâraiele Holboca şi Jirnov, care traversează comuna Răscăeţi, din judeţul Dâmboviţa, au ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale şi au inundat 80 de gospodării din satele Răscăeţi şi Vultureanca, afectând, de asemenea, 30 de fântâni care nu mai pot fi folosite pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei, anunţă Prefectura Dâmboviţa. În aceste condiţii, autorităţile din Dâmboviţa au decis ca în perioada următoare populaţia comunei Răscăeţi să primească apă potabilă cu cisternele, transportul şi distribuirea urmând a fi coordonate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Comuna Răscăeţi nu este singura localitate afectată de inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, case şi gospodării fiind inundate în localităţile Cojasca, Vişina, dar şi în municipiul Moreni.

 D.M.