28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 14:22
No menu items!

Zeci de femei s-au plâns poliției că au fost agresate sexual în prima zi a carnavalului din Koln

spot_img

Peste 20 de plângeri pentru agresiuni cu caracter sexual și insulte au fost depuse la poliție, la finalul primei zile a carnavalului din Koln.

Potrivit poliției germane, citate de AFP, „bilanțul” este mai degrabă „pozitiv” pentru orașul aflat încă sub șocul celor 1.000 de plângeri formulate de femei, victime, în noaptea de Anul Nou, ale unor infracțiuni atribuite în mare parte unor imigranți..

Anul trecut au fost semnalate doar nouă astfel de fapte, a precizat Poliția din Koln (vestul Germaniei), subliniind că numarul mai mare de reclamații din acest an s-ar putea explica printr-o tendință sporită a victimelor de a anunța incidentele, după evenimentele din timpul Revelionului.

În noaptea dintre ani, orașul Koln a fost zguduit de un val de violențe, atribuite în majoritate migranților. Acestea, îndreptate îndeosebi împotriva femeilor, au șocat Germania și au crescut presiunea asupra cancelarului Angela Merkel, a cărei politică generoasă față de refugiați este tot mai criticată. După noaptea de Anul Nou au fost depuse peste 1.000 de plângeri.

Poliția din Koln a evidențiat un bilant „relativ pozitiv” după primele ore ale carnavalului, care a început joi, la ora locala 11.11. Faptele reclamate merg de la insulte la viol, au precizat reprezentanții poliției.

Potrivit acestora, în fiecare an se înregistrează aproximativ 50 de delicte sexuale pe întreaga perioadă de desfășurare a carnavalului.

Carnavalul de la Koln va dura până miercuri, Miercurea Cenușii, zi de penitență care marchează începutul postului în tradiția catolică.

R.D.