3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:24
No menu items!

Zeci de drumuri, poduri și tuneluri, închise în Portugalia din cauza inundațiilor

spot_img

Zeci de drumuri, poduri și tuneluri, închise în Portugalia
foto: euronews.com

Ploi puternice afectează de mai multe zile Portugalia, unde 69 de drumuri, poduri şi tuneluri erau blocate marţi din cauza unor inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat Autoritatea Naţională portugheză pentru Protecţie Civilă (ANPC), citată de AFP.

În districtul Santrem (la aproximativ 80 de kilometri nord de Lisabona), cel mai afectat de intemperii, 42 de drumuri şi poduri erau blocate de ape, iar satele Reguengo do Alviela şi Caneiras erau izolate din cauza unei revărsări a fluviului Tajo, potrivit ANPC. În districtul Lisabona, trei drumuri către centrul şi nordul ţării erau blocate.

Ploaia s-a mai liniştit marţi, dar drumuri continuau să fie blocate în zece districte din centrul ţării, şi anume Aveiro, Braga, Coimbra, Evora, Leiria, Lisabona, Portalegre, Santarem, Setúbal, Viseu, dar şi Faro, în sudul Portugaliei. Satul Valonguinho, în districtul Viseu, era izolat în urma prăbuşirii, provocate de ploaie, a unei părţi a drumului municipal de acces în localitate.

Doi bărbaţi, în vârstă de aproximativ 50 de ani, au murit vineri după ce maşina lor a fost antrenată de o alunecare de teren, în timp ce circulau pe un drum, la Arouca, la aproximativ 20 de kilometri de Porto.

Potrivit Institutului portughez pentru Mare şi Atmosferă (IPMA), ploile şi aversele ar dura până miercuri.

Sursa Zilei