6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:57

Zeci de cadre didactice și sute de elevi solicită școala online

Situație neașteptată în Dolj, unde Inspectoratul Școlar Județean se confruntă cu o avalanșă de solicitări din partea cadrelor didactice, dar și din partea elevilor pentru a urma cursurile online.

Până duminică, 7 februarie, au fost depuse la ISJ Dolj cereri din partea a 33 de cadre didactice și 262 de elevi prin care solicită, din motive medicale, să desfăşoare cursurile online.

Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Dolj, din totalul de 217 unități școlare din județ, 4 sunt închise, fiind declarate în scenariul roșu, 125 deschid porțile în scenariul galben, iar 88 încep cursurile azi cu prezență fizică.

„Până în acest moment, 33 de cadre didactice şi 262 de elevi au solicitat să desfăşoare cursuri online, din motive medicale. Principalul obiectiv este ca redeschiderea şcolilor să se facă în condiţii sigure, să asigurăm un învăţământ de calitate, pentru că mai ales la ciclul primar este imposibil să ai numai învăţământ on-line şi să ai şi performanţă, elevi bine pregătiţi, iar în al treilea rând obiectivul este să împiedicăm răspândirea virusului şi să menţinem şcolile deschise. Nu dorim să deschidem şcolile luni, iar marţi să fim nevoiţi să le închidem. De aceea, fiecare dintre noi avem o responsabilitate în acest sens, astfel încât învăţământul să poată merge mai departe”, a spus Alexandru Gîdăr, inspector general adjunct al IȘJ Dolj, relatează craiovaforum.ro.