15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:13

Zeci de angajați ai Mechel protestează față de neplata salariilor compensatorii

spot_img

Zeci de angajați ai mechel protestează față de neplata salariilor compensatorii

Peste 50 de angajaţi disponibilizaţi de la combinatul Mechel Câmpia Turzii protestează, luni, în faţa societăţii, faţă de neplata salariilor compensatorii.

Protestatarii s-au adunat, luni dimineaţă, la ora 9.00, în faţa combinatului, şi au spus că vor protesta în fiecare zi a săptămânii între orele 9.00 şi 13.00, nemulţumiţi de faptul că nu au primit cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul.

Liderul de sindicat al combinatului Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, luni, că, în cazul în care banii pentru plăţile compensatorii nu vor intra în conturile oamenilor în cursul zilei de luni se va depune o plângere în instanţă pentru recuperarea sumelor care se ridică la 500.000 de euro. “Vom depune o plângere în instanţă pentru recuperarea sumelor datorate pentru salariile compensatorii, dacă nu intră banii luni pentru foştii angajaţi. Foştii angajaţi vor protesta legal, cu aprobare de la Primăria Cluj-Napoca, până vineri, după care ar putea cere prelungirea protestului”, a precizat Pascu.

Conducerea sindicatului a depus, la sfârşitul săptămânii trecute, şi o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj în care se reclama faptul că sindicatul de la Mechel Câmpia Turzii nu a fost informat în legătură cu vânzarea combinatului.

Protestul de luni este supravegheat de jandarmi.

Peste 300 de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii care au fost disponibilizaţi în ianuarie şi februarie au protestat, miercuri, în faţa combinatului, cerând conducerii companiei acordarea celor trei salarii compensatorii la care aveau dreptul. La un moment dat, foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au forţat intrarea în unitate pentru a discuta cu directorul societăţii, iar în momentul în care au reuşit să ajungă la clădirea administraţiei oamenii au spart un geam.

Ulterior, câteva zeci de protestatari ai Mechel Câmpia Turzii au forţat intrarea în sediul administrativ, iar unii dintre ei au reuşit să ajungă în sala de consiliu. Protestul foştilor angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii s-a încheiat după ce reprezentanţii companiei le-au promis acordarea unor bonuri de masă.

R.D.