4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:55
No menu items!

Zeci de angajaţi ai Unităţii de Cazare Cantine Rovinari, în greva foamei

spot_img

Zeci de angajaţi ai Unităţii de Cazare Cantine Rovinari, în greva foamei
foto: suceavapenet.ro

Un număr de 80 de angajaţi ai cantinei care asigura masa caldă minerilor din zona Rovinari au intrat, miercuri, în greva foamei, după ce au aflat că vor rămâne fără locurile de muncă în condiţiile în care masa caldă pregătită de ei va fi înlocuită cu tichete de masă.

Potrivit liderului sindical Gabriel Popescu, din cei circa 110 angajaţi ai Unităţii de Cazare Cantine Rovinari, care sunt şi acţionari ai societăţii, un număr de 80 îşi vor pierde locurile de muncă în urma deciziei de înlocuire a mesei calde cu tichete de masă.

“Masa caldă a fost un drept al minerilor câştigat din 1977, iar acum, nu ştim noi exact de ce, s-a renunţat la el. Minerilor li se mai promisese de către administraţie un supliment de hrană, de 1,5 lei sau 2 lei, zilnic, valoarea nefiind stabilită precis, dar şi aşa noi nu mai avem de lucru. Oamenii au decis să intre în greva foamei, iar pentru asta, eu, ca lider sindical, am început să anunţ autorităţile, conform obligaţiilor pe care le am”, a spus Gabriel Popescu.

Liderul sindical declară că majoritatea celor care își vor pierde locul de muncă sunt persoane trecute de 40-50 de ani, unici întreţinători ai familiei, care nu îşi vor mai găsi o slujbă de acum încolo.

Angajaţii rămaşi fără locuri de muncă au declart, la rândul lor, că vor rămâne în cantina în care au lucrat ani de zile doar pentru două, trei zile, după care îşi vor muta protestul în faţa Prefecturii Gorj.

A.V.