21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 16:28

Zeci de amenzi pentru taximetriștii din zona aeroporturilor

spot_img

128 de taximetre din zona aeroporturilor București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara au fost trase pe dreapta de polițiști

taxi

Taximetriștii din zona aeroporturilor București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara au fost sancționați de polițiști, în urma unei acțiuni de verificare a legalității transportului de persoane.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), echipele de control au verificat 128 de autovehicule și au aplicat 32 de amenzi. Din totalul sancțiunilor aplicate, 27 au vizat încălcări ale normelor privind circulația pe drumurile publice, iar cinci amenzi au fost date pentru încălcări ale altor acte normative. De asemenea, în urma neregulilor constatate au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii au acționat pe traseele dinspre și către aeroport, precum și în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum și pentru sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Alături de polițiști, la acțiunile de control au participat și jandarmi.

R.D.