10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:11

Zece copii la spital, intoxicați cu o substanță necunoscută

spot_img

Medicii și profesorii de la școala de unde provin copiii suspectează că aceștia ar fi mâncat o substanță împotriva șobolanilor

spital

Zece copii cu vârste cuprinse între nouă şi zece ani au ajuns la Spitalul Judeţean din Călăraşi, intoxicaţi cu o substanţă necunoscută. Una dintre suspiciuni este că micuții au înghițit o substanţă împotriva şobolanilor, adusă la şcoală de un băiat care le-a dat colegilor să mănânce, spunând că sunt pufarine.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, dr. Laurian Ioniţă, a declarat că, luni, zece copii cu vârste de nouă şi zece ani au fost aduşi la unitatea de primiri urgenţe a spitalului, fiind intoxicaţi cu o substanţă necunoscută. Toţi au fost internaţi la secţia de pediatrie a unităţii sanitare, pentru analize şi supraveghere, iar luni seară erau în afara oricărui pericol.

Profesorul Tudor Constantin, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, a declarat pentru MEDIAFAX că cei zece copii sunt elevi în clasa a III-a, la  Școala “Nicolae Titulescu”, din municipiul Călăraşi. Ei au ajuns la spital în condiţiile în care luni, în timpul unei pauze, învăţătoarea a observat cum unul dintre elevi îşi serveşte colegii cu mâncare dintr-o pungă. În momentul în care a verificat ce se află în punga din care copilul le dădea să mănânce colegilor săi, cadrul didactic a avut suspiciuni că în pungă nu erau pufarine, cum spunea elevul, ci otravă pentru şobolani.

Femeia a anunţat conducerea şcolii, iar copiii au fost duşi de urgenţă la spital cu maşinile directorului şi alte altor angajaţi ai unităţii de învăţământ. Unii dintre ei au fost externaţi încă de luni seară, ceilalţi fiind lăsaţi să plece din spital în cursul zilei de marţi.

R.D.