21.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 22:46
No menu items!

Zece angajați de la Poliția Rutieră Botoșani, reținuți pentru corupție. Cât trebuia să dea un şofer pentru a scăpa de etilotest sau radar

spot_img

Un ofițer și 9 agenți de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor făcute de procurorii DNA.

Potrivit DNA, în același dosar, încă cinci agenţi au fost plasaţi sub control judiciar.

De asemenea, a fost reţinută şi o persoană suspectată de dare de mită.

Joi, suspecții vor fi duși în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Miercuri, procurorii DNA au făcut 20 de percheziţii în judeţul Botoşani, dintre care una la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere şi 19 la locuinţele poliţiştilor. Cercetările vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada iunie – noiembrie 2020.

Mai bine de jumătate dintre poliţiştii rutieri din cadrul serviciului au fost duşi la audieri. Inclusiv un comisar aflat într-o misiune internaţională a fost chemat pentru a da declaraţii.
Se bănuieşte că aceştia luau mită de la şoferi pentru a închide ochii la diferite abateri în trafic, inclusiv consum de alcool la volan. În schimb ar fi cerut şoferilor vinovaţi sume între 100 şi 400 de lei.