Zboruri anulate din cauza erupţiei unui vulcan din Alaska

Zboruri anulate din cauza erupţiei unui vulcan din Alaska

Zboruri anulate din cauza erupţiei unui vulcan din Alaska

Erupția unuia din cei mai activi vulcani din Alaska a condus la anularea unor zboruri spre comunităţile din zonă, au anunţat oameni de ştiinţă şi oficiali locali, informează Reuters.

Observatorul Vulcanic din Alaska a precizat că vulcanul Pavlov, care ar fi erupt de aproximativ 20 de ori între 1901 şi 2007, a aruncat în aer cenuşă până la o înălţime de 6.700 de metri, iar lava, care are o înălţime de peste 2.500 de metri a creat nori uriaşi de aburi la impactul cu zăpada de pe munte.

Norul de cenuşă nu s-a ridicat suficient de sus pentru a ameninţa traficul aerian internaţional pe deasupra Arcului Aleutian, între Asia şi America de Nord, potrivit geologului Chris Waythomas . Emisiile de cenuşă s-au ridicat însă suficient de mult pentru a afecta zborurile unor avioane mai mici, care deservesc localităţile de pescuit şi satele spre care nu există acces rutier.

PenAir, companie specializată în călătorii în sud-vestul Alaskăi, a anulat circa 12 zboruri de pasageri şi de marfă spre mai multe comunităţi, iar Ace Air Cargo a anulat 2 zboruri.

 

C.I.

NICIUN COMENTARIU