17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:52
No menu items!

Zborul MH370: Un robot submarin american reia căutarea avionului dispărut

spot_img

 Bluefin-21 malaysia

Un robot submarin american reia căutarea epavei avionului care efectua zborul MH370, dat dispărut în martie, vizând „orice obiect anormal, orice obiect metalic” în regiunea în care se crede că s-a prăbuşit avionul, a anunţat un oficial din cadrul Marinei americane, potrivit de AFP.

Nava americană Ocean Shield, care transportă submarinul Bluefin-21, a revenit la Perth pentru a se alimenta cu carburant şi urma să ponească sâmbătă către zona căutărilor, la sute de kilometri de coastele de vest ale Australiei.

Bluefin-21 a fost propus de către americani să preia şatafeta căutărilor cu submarinul, după abandonarea, la sfârşitul lui aprilie, a căutărilor cu nave şi avioane. El a fost utilizat, atunci, în locul în care un sonar hidrofon a reperat ultrasunete care ar fi provenit de la cutiile negre ale Boeingului, dar fără să poată să localizeze epava şi continuând căutările.

Avionul de tip Boeing 777, care asigura un zbor Malaysia Airline între Kuala Lumpur şi Beijing, a dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, majoritatea chinezi.

D.M.